El diari d’en Pipot, el Racó del protagonista i La maleta viatgera

Aquesta setmana ja hem iniciat el Diari d’en Pipot, juntament amb el Racó del protagonista i La maleta viatgera.

  • Treballem el Diari del Pipot, per afavorir el coneixement d’un mateix i el dels altres.

Amb aquesta experiència el nen/a de la classe dels pollets s’enriqueix de ser el protagonista tant a casa amb la família com a l’escola amb els companys/es.

A casa perquè ha de procurar atendre, cuidar i distreure al Pipot (la mascota de la classe) i a l’escola perquè s’encarregarà d’explicar tot el que ha fet amb ell durant el cap de setmana que l’ha tingut a casa.

És una iniciativa per promoure el treball cooperatiu, ja que cada alumne/a de la classe dels pollets n’esdevé el protagonista, en un moment determinat i comporta una sèrie de privilegis com ser l’encarregat de despertar el Pipot cada matí durant una setmana, juntament amb mi i donar el “bon dia” a tots els seus companys/es.

Aquesta setmana la protagonista que es va emportar el Pipot a casa durant el pont, ha estat la Txell. El que més li ha agradat a la Txell, ha estat portar el Pipot a Andorra i al Santuari de Meritxell juntament amb la seva família.

Els nens/es de la classe s’ho han passat molt bé escoltant el que ens explicava amb tanta il·lusió i presentar-nos a la seva família, en especial al seu germanet Marc.

Gràcies família Lax Moldes!! Ha estat un fantàstic inici del diari i la Txell ha estat molt contenta!!

  • Aquesta setmana també hem iniciat La maleta viatgera. En tenim dues (una de color rosa i una de color blau), que aniran rotant entre tots els nens/es de la classe dels pollets, dues vegades al llarg del curs (rebent així un cop la de cada color).

La maleta viatgera implica la participació de la família, ja que els pares i mares de cada infant, hauran de treballar un conte durant tot el cap de setmana, llegint-lo, observant els dibuixos, els protagonistes, i fent verbalitzar als vostres fills/es tot el que se us vingui al cap en relació al conte que li esteu explicant.

Dins la maleta també hi haurà una llibreta. En ella, les famílies haureu de descriure el que els vostres fills/es us expliquin, com l’heu vist amb l’experiència, si li ha agradat o no, si li ha fet cas al conte o no, si ha entès la història i l’argument…

Perquè els més petits hi puguin deixar constància, poden fer un dibuix d’alguna cosa relacionada amb el conte o enganxar-hi una fotografia de l’experiència.

A l’escola ho treballem a partir de les targetes curioses.

Aquestes targetes, ens pregunten diferents coses que l’infant ha de respondre i explicar als companys tot verbalitzant la resposta:

  • Els personatges són…
  • Aquest conte tracta sobre…
  • La història que explica el conte passa a…
  • M’ha agradat quan…
  • No m’ha agradat quan…
  • Amb aquest conte he après a…

Per acabar la senyoreta Anna, omple una fitxa de cada maleta indicant el nom i autor del conte, quin infant se l’ha llegit i l’opinió que destacaria de tot el que ha explicat cada nen/a. L’infant pintarà una cara de satisfacció, tenint en compte si li ha agradat molt el conte, si li ha agradat normal o si no li ha agradat.

Aquesta primera setmana ha estat una experiència que han gaudit l’Aina i el Biel i els hi ha agradat molt explicar als companys el que han sentit.

L’Aina ha escollit el conte de: La idea més meravellosa i en Biel el conte de: El coala que va baixar de l’arbre.

Gràcies famílies Arroyo Ruiz i Gil Torres!!

Per acabar, fer-vos saber que els llibres són escollits lliurement pels vostres fills/es, de tots els llibres que tenim a la biblioteca de la nostra classe amb els que treballem emocions i valors imprescindibles en aquesta edat.

Si alguna família ho vol, me’n pot demanar i us els deixaré perquè els treballeu des de casa,com si fos un llibre en préstec com els de les biblioteques, tot tenint-ne cura, ja que és un material per poder utilitzar-lo tots/es.

Deixa un comentari